Ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek levert geneesmiddelen en de bijbehorende farmaceutische zorg voor opgenomen patiënten in het ziekenhuis. Medicatieveiligheid vormt hierbij een belangrijk onderdeel.

Missie

De missie van de ziekenhuisapotheek van het Martini Ziekenhuis is om een bijdrage te leveren aan de zorg door invulling te geven aan farmaceutische patiëntenzorg. Deze zorg omvat naast de bereiding en aflevering van geneesmiddelen, het begeleiden van de patiënt met betrekking tot effectieve en doelmatige farmacotherapie, en medicatieveiligheid. Ons motto is ‘Beter met geneesmiddelen’.

Samenwerking

Ook andere ziekenhuizen en verpleeghuizen in de regio maken gebruik van de dienstverlening van onze ziekenhuisapotheek. De ziekenhuisapotheek levert ook geneesmiddelen aan het eerste elftal van FC Groningen.

Organisatie

In het Martini Ziekenhuis wordt de ziekenhuisfarmacie in de volle breedte uitgeoefend. De ziekenhuisapotheek is georganiseerd rond vijf units: de unit Klinisch Farmaceutische Zorg, de unit Geneesmiddelenbereidingen, de unit Bedrijfsbureau Farmacie, de unit Laboratorium & Toxicologie en de unit Externe Instellingen.

In de ziekenhuisapotheek werken meer dan 150 medewerkers waaronder ziekenhuisapothekers, apothekers, apothekersassistenten, analisten en overig personeel.
De ziekenhuisapotheek beschikt over 4 door de beroepsvereniging KNMP/NVZA erkende opleidingsplaatsen voor de specialistische opleiding tot ziekenhuisapotheker.

Naast de ziekenhuisapotheek is er nog de Martini Apotheek, waar poliklinische patiënten en patiënten die met ontslag gaan geneesmiddelen kunnen krijgen voor gebruik thuis. De verstrekking van geneesmiddelen door de Martini Apotheek wordt door allen zorgverzekeraars vergoed.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Nieuw wachtwoord instellen

Account aanmaken

Om in te loggen heeft u een account nodig. Dit kunt u aanvragen door te bellen of te mailen naar ons bedrijfsbureau.